Kategórie článkov

Najnovšie názory

Žiadne názory

Vyhľadávanie v blogu

Aký je postup keď začínam podnikať ?

Aký je postup keď začínam podnikať ?

Začiatky v podnikaní nie sú vôbec jednoduché či sa už jedná o začínajúceho podnikateľa alebo o otvorenie prvej prevádzky je to náročný postup kde nabeháte kilometre a hodiny po úradoch. Týmto článkom Vám chcem objasniť postup okolo povinností týkajúcich sa registračnej pokladnice.

V prvom rade je dôležité si vybrať zariadenie, ktoré bude spĺňať všetky Vaše požiadavky a predstavy o tom ako chcete aby Vaša prevádzka fungovala a tak isto aj obsluha danej pokladne, ale ako si správne vybrať pokladnicu bude popísané v ďalšom článku. Nám ide len o tom vytvoriť Vám predstavu o postupe čo všetko Vám bude treba a ako to bude celé prebiehať.

  1. KROK: Po výbere registračnej pokladne buď na predajni (u nás samozrejme), alebo v e-shope sa začína malý kolotoč povinností, pretože to že už máte v rukách svoju pokladňu ešte nič neznamená. 
  2. KROK: Ak ste si pokladnicu vybrali na predajni tak daná servisná organizácia Vám rovno vypíše Knihu elektronickej registračnej pokladnice, kde vypíše údaje o danej pokladni, údaje o servisnej organizácií a mala by Vám pomôcť vypísať aj časť ktorá je o informáciach Vašej firmy čiže:
        • Obchodné meno spoločnosti (pri Sročke a pri živnosti je to Vaše meno a priezvisko poprípade dodatok k menu ak máte)
        • Sídlo spoločnosti (pri Sročke je to podľa obchodného registra a pri živnosti je to Vaše trvalé bydlisko)
        • IČO (identifikačné číslo podnikateľa prideluje živnostenský úrad poprípade obchodný register)
        • DIČ (daňové identifikačné číslo ak nie ste platcom DPH)
        • IČ DPH (identifikačné číslo pre DPH ak ste platcom DPH to prideľuje príslušný daňový úrad Vášmu sídlu)
        • Prevádzka (miesto kde bude umiestnená pokladňa a môžu byť aj 2 miesta)
  3. KROK: Je potrebné navštíviť s touto knihou Vám príslušný daňový úrad oddelenie registratúry, kde Vám pridelia DKP (Daňový kód pokladne) a zapíšu ho do tejto knihy
  4. KROK: Potvrdenú knihu z daňového úradu odnesiete alebo zašlete späť servisnej organizácií, aby mohla pripraviť a sfiskalizovať Vašu registračnú pokladňu. Tak isto je potrebné si pripraviť položky pretože u nás tieto položky programujeme spolu s údajmi z daňového úradu.
  5. KROK: Čakáte, kým sa Vám servisná organizácia neozve že má pripravenú pokladňu pre Vás, čiže nahodenú hlavičku, položku, systémové parametre, zmluvy na podpis a je pripravená pre Vás pokladnicu sfiskalizovať po odsúhlasení Vašej hlavičky a samozrejme neoddeliteľnou súčasťou je aj školenie na obsluhu daného zariadenia.

Po týchto povinnostiach Vám už nič nebráni v tom aby ste mohli predávať svoje výrobky alebo služby. V prípade akýchkoľvek nejasností nás neváhajte kontaktovať.

Autor 16.05.2018 Aktuality, Návody a manuály 0 2016

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Musíte sa prihlásiť ak chcete napísať Váš názor..

QR kód

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu